Hvis alle gjør bittelitt

Den vakre og hyggelige bakgården vår fortjener det beste av stell. Det er noe som heter at den ene generasjonen planter trærne, mens den neste sitter i skyggen av dem. Dette gjelder i aller høyeste grad for vår bakgård. Jeg blir både ydmyk og takknemlig når jeg tenker på de flotte blodbøkene våre som noen tenkte langsiktig nok til å plante.

Utenfor har vi gleden av vakre syriner. Alléen i Trudvangveien og Harald Hårfagres gate, sørget tidligere styreleder Jarle Traavik for at ble plantet.

Selv har jeg ikke bidratt til så mye planting eller andre varige minnesmerker som vil står der etter jeg er borte. Men jeg tenker at hvis jeg gjør bittelitt hver dag, vil det iallefall bidra til å bedre miljøet rundt meg.

Her er en liten oppfordring til alle beboere i Solvang Park:

  • Sett utemøblene ryddig og ta ned parasollene
  • Ikke sett sykkelen på plenen (vaktmester får ikke klippet der), men benytt sykkelstativene
  • Når du ser søppel i bakgården – plukk det opp og kast det i søppelhuset
  • Når søppelhuset står ulåst – stopp opp og lås det. Og sørg alltid for at du låser etter deg selv.
  • Rak en parsell
  • Kost i en portåpning
  • Vann en blomst
  • Flagg på en flaggdag

Bieffektene er mange og udelt positive: Trim – bedre bomiljø – bedre miljø – lavere kostnader – god samvittighet