Vinduer

Solvang Park AS har ansvaret for leilighetenes vinduer, men vi gjør oppmerksom på at aksjonærene selv har ansvar for løpende vedlikehold og utbedring av eventuelle skader. På slutten av 80-tallet ble det gjennomført en større utskiftning av de fleste vinduer. De som ikke ønsket å bytte vindu ble kompensert med et beløp slik at de på senere tidspunkt kunne gjøre utskiftningen selv. Etter siste større utskiftning på slutten av 80-tallet har det periodisk vært gjennomført en ad-hoc utskiftning av vinduer som ikke kan fortsette da det er en svært lite kostnadseffektiv måte å forvalte eiendommen på og leiligheten får en oppgradering eieren på tidligere tidspunkt har blitt kompensert for.

Hvis vinduet trekker eller bare er «litt slitt» så kan du selv fuge/ male/ liste for å utbedre.

Dersom du ikke kan vente på aksjeselskapets fremtidige vedlikeholdsplan, kan du eventuelt gjennomføre og bekoste utskiftning selv dersom du overholder følgende absolutte krav:

  • Styret skal kontaktes i planleggingsfasen, og skriftlig godkjenning til planlagt utskiftning skal innhentes fra styret før arbeidet igangsettes.
  • Vinduene skal være av samme standardmål og design som eksisterende vinduer.
  • Vinduene skal være malt utvendig i samme farge som eksisterende vinduer (Nordsjø 4203-G83Y fra Tinova).
  • Vinduene skal være av høy kvalitet. For hovedvinduene er det da snakk om firedelte, trelags sprossevinduer med vertikal åpningsakse på alle vindusdelene (svingbare som tillater enkel vasking av vinduets utside fra innsiden).
  • Vinduene skal monteres av kvalifiserte fagpersoner, og fasaden skal etterlates i samme stand som før utskiftningen. Eventuelle skader på fasaden vil belastes deg.

Et energitips er at du sparer mye strøm og varme ved å gjøre et riktig vinduvalg om du først går i gang.