Gydas vei trafo – NMH2

Tusler du tre kvartaler vestover langs Trudvangveien så svinger veien nord og blir til Gydas vei. Der finner du blant annet Norges musikkhøyskole (NMH), og klemt inntil denne finnes en eldre bygning som flere har lurt på hva er.

En nødvendig utvidelse av NMH ble i 2007 gjort mulig ved å bygge rundt og tett inntil det som dengang var Oslo Energis trafostasjon – i dag en sentral del av strømforsyningen til Hafslund i Oslo Vest.

trafo-300x325En trafostasjon er et anlegg som transformerer spenning fra ett nivå til et annet. Stasjonen har imidlertid en lengre historie som det har vist seg vanskelig å grave frem på nett.

Det som er enkelt tilgjengelig av informasjon er at den er i bruk, en antagelse om at den ble bygget under eller like etter krigen (den finnes på oversiktsbildet av området i 1947 men ikke i 1937) og at sokkelen er kledd i rød tønsbergitt som er en relativt sjelden stein i Oslo-området.

Er det noen som vet mer så meld det gjerne i kommentarfeltet under 🙂