Norges musikkhøyskole

norgmus-350x150Tre kvartaler vestover i Slemdalsveien finner du en klynge av høyskoler, blant dem Norges musikkhøyskole (NMH).

NMH er en kunstfaglig og vitenskapelig høyskole med over 600 studieplasser og snaut 200 ansatte.

Musikkhøyskolen har musikkutdanning basert på kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. Lærerne er ledende utøvere, musikkpedagoger, kirkemusikere, dirigenter, musikkterapeuter og komponister.

Kort historikk (fra Wikipedia)

I 1883 startet Ludvig Mathias og Peter Lindeman, som var far og sønn, den såkalte «Organistskolen» i Kristiania. Den utviklet seg til å bli vårt første og største musikkonservatorium, og den ble et viktig fundament for NMH. Konservatoriet etter Lindeman-familien ble avviklet i 1973. Historien etter denne familien, som gjorde en uforglemmelig innsats for norsk musikkliv, tas vare på ved høyskolen og skolens store konsertsal Lindemansalen er oppkalt etter dem. Etter avviklingen av konservatoriet i 1973 ble Norges musikkhøyskole etablert samme år.

I 1996 ble skolen slått sammen med tidligere Østlandets musikkonservatorium. Dette konservatoriet hadde sine røtter tilbake til Musikkonservatoriet Veitvet, og ble i 1989 slått sammen med Buskerud Musikkonservatorium.