El-bil og fellesstrøm

bmw-350x180

El-bil er fantastisk. Sånn er det bare.

Styret ble imidlertid i går gjort oppmerksom på at noen på freidig vis «fylte tanken» fra fellesstrøm i Hammerstads gate. Det er i så fall ikke greit.

Avhengig av type koster det mellom 20 og 40 kroner å fullade en el-bil, som da belastes naboer. I tillegg til strømkostnaden kommer alle de praktiske utfordringene rundt slik som belastning på kursen, ledningsstrekk over fortau og fellesareal m.m.

Det er mange borettslag som jobber med å finne løsninger for ladebehov i felles garasjeanlegg og lignende men hos oss med gateparkering og kommunale veier er det ingen enkel løsning i sikte.

Vi skal ikke se bort fra at det i fremtiden kan være potensial for en form for private ladeløsninger i bygårder som våre, men det er et stykke frem og de vil ganske sikkert innebære betaling. I mellomtiden henviser vi til nære lademuligheter foran NRK på Marienlyst (privat/ betaling), og «rett over gata» ved siden av postkontoret (kommunal/ gratis). Oppdatert ladekart finner du på ladestasjoner.no.

Styret gjør oppmerksom på at det vil komme reaksjoner mot lading uten tillatelse, og ber beboere om å gjøre styret oppmerksom på slik lading dersom det observeres i fremtiden.