Boligsalgsrapport

strom-350x150

Boligsalgsrapporten er en form for tilstandsrapport, der de byggetekniske forholdene som er særlig relevante ved eierskifte er spesielt vektlagt.

Fra 1. januar 2015 er det obligatorisk med boligsalgsrapport ved salg av bolig, og ikke nok med det – det stilles nye krav til dokumentasjon av vesentlige oppgraderinger av infrastruktur i boligen, som feks strøm, rørlegging og våtromsutbygging. Dette er noe du som aksjonær selv er ansvarlig for når du selger din aksjeleilighet.

Kan du ikke dokumentere arbeid som er gjort med godkjente originaldokumenter, betyr det svakere angivelse av tilstandsgrad i rapporten. Tilstandsgraden går fra 0 (best) til 3 (dårligst), og sier noe om i hvor god stand et baderom eller et tak er. Har du ikke dokumentasjonen fra firmaet du brukte, og heller ikke får den før du skal selge så blir tilstandsgraden automatisk satt til 2 – altså nest dårligst – uansett hvor nytt eller «bra» det er. Derfor kan manglende dokumentasjon bety lavere pris når du selger, og merk at en kvittering fra håndverker eller attest fra tidligere eier ikke er nok.

Har du ikke tilstrekkelig dokumentasjon i dag og vet du skal selge om ikke så lenge, eller har du nylig gjennomført arbeid uten å motta tilstrekkelig dokumentasjon, så anbefaler styret at du tar kontakt med entreprenøren og ber om å få den ettersendt og så lagrer det trygt i huseiermappen din til du trenger den.