Brannøvelse 2016

Solvang Park avholder brannøvelse i forkant av dugnaden torsdag 14. april. Hva innebærer det?

Hva og når?

I forbindelse med dugnaden torsdag 14. april 2016 ønsker vi at alle gjennomfører en Brannøvelse i sin egen boenhet denne gangen. Vi minner om at ved brann så er mønstringspunktet ved flaggstangen midt i bakgården.

Viktig om røyk og rømningsveier

Man skal aldri benytte rømningsveier som er fylt av tett røyk. I et røykfylt trapperom eller en røykfylt korridor er to-tre åndedrag tilstrekkelig til at man kan miste bevisstheten og bli røykforgiftet.

Møter man tett røyk i rømningsveien, skal man snu og benytte en annen rømningsvei. Alternativt skal man gå tilbake til boenheten for å gi seg til kjenne fra vindu eller balkong, slik at brannvesenet kan bistå med redning.

Huskeregel!

 • Redde
  Sørg for at alle kommer seg ut i sikkerhet.
 • Varsle
  Varsle brannvesenet på nødnummer 110.
 • Slokke
  Forsøk å slokke uten å utsette deg selv eller andre for fare.

Brannøvelse

Øvelsen gjennomføres slik:

 1. Sjekk om brannvarsleren din fungerer
 2. Sjekk at brannslukningsapparatet er i god stand og tilgjengelig
 3. Tenk gjennom følgende scenarier:
  • Det brenner på kjøkkenet og du befinner deg i stuen. Hvilke rømningsmuligheter har du?
  • Det begynner å brenne i stuen om natten og du befinner deg på soverommet. Hvilke rømningsmuligheter har du herfra? Vil du klare å komme deg ut på egenhånd? Hva med andre som sover i leiligheten, vil du klare å hjelpe dem?
  • Er det rømningsveier fra alle rom i leiligheten din?
  • Det er viktig å varsle og redde ut alle i din oppgang, samt nabooppganger. Tenk på naboene dine; er det noen i din oppgang som ikke vil klare å redde ut seg selv og som kanskje trenger ekstra bistand?
 4. Gjennomfør gjerne en praktisk øvelse. Dette er spesielt viktig om det bor barn i leiligheten.
 5. Kvitter ut for gjennomført brannøvelse i bakgården (mønstringsplass) før selve dugnaden eller ved å sende en mail til styret på solvangpark@gmail.com med emnefeltet «Brannøvelse».

Styret er tilgjengelige i bakgården fra kl. 17:45 på dugnadsdagen om du har spørsmål om evakuering eller brannsikkerhet.

Hilsen Styret