Går du en brannsikker jul i møte? 

Brann- og redningsetaten (BRE) har i det siste skrevet om flere skremmende brannopplevelser i bygårder i Oslo som like gjerne kunne skjedd her i Solvang Park.

Men hva gjør man om det verste skulle skje og du våkner til en brann?

Røm aldri gjennom brannrøyk

BRE har gått spesielt ut og minnet alle om at man ikke må rømme gjennom brannrøyk – det kan være livsfarlig. Bli der du er og rop heller etter hjelp gjennom et vindu hvis du ikke har mulighet til å komme deg ut. Her i Solvang Park er vi heldige og har alternativer ved «brannbalkongene» eller via baktrapp hvis det verste skulle skje og hovedoppgangen er fylt av røyk. Les mer om en av de skremmende historiene til BRE her.

Sjekk brannvarsleren din i dag

Å ha en brannvarsler som fungerer kan være livreddende. Sjekk at brannvarsleren din fungerer i dag! Har du ikke brannvarsler eller trenger hjelp med å bytte batteri – ta kontakt med styret.

Frida og Kissinger reddet livet på Bislett, takket være brannvarsleren. Les og se video om den dramatiske historien her.

Planlegg rømningsveier og gjennomfør brannøvelse

Planlegg hvordan du gjennomfører en eventuell rømning. Lag scenarioer som “hvor vil du rømme om det brenner på kjøkkenet?”, hva gjør jeg hvis jeg våkner og det brenner i stuen?”. Bor det barn i husstanden er det spesielt viktig å øve på evakuering og rømning ved bruk av alternative rømningsveier. Gjennomfør din egen brannøvelse i dag!

Hvis det oppstår brann er dette en viktig huskeregel:

  • Redde
    Sørg for at alle kommer seg ut i sikkerhet.
  • Varsle
    Varsle brannvesenet på nødnummer 110.
  • Slokke
    Forsøk å slokke uten å utsette deg selv eller andre for fare.

Andre ressurser

Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap har etablert et nyttig nettsted «Sikker hverdag» hvor det er laget en fin oversikt over andre ting du kan gjøre for en sikrere jul i ditt eget hjem.

Dagbladet har også laget en god sjekkliste og påpeker bla at det er viktig å vanne juletreet! Til sist minner vi om det enkleste og kanskje viktigste av alt – la aldri tente stearinlys være uten tilsyn!

Vi ønsker alle en brannsikker jul! 🙂

Hilsen,

Styret