Grønnspirasjon i bakgården

"Raspberry closeup2" by I, BraveNewWorld. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Raspberry_closeup2.jpg#/media/File:Raspberry_closeup2.jpg Foto: I, BraveNewWorld. CC3.

Hagegruppen har det siste året jobbet sammen med en kvalifisert gartner for å tilrettelegge for bedre vedlikehold av busker, bed og trær samt utplanting av nye bruksplanter. Til barnas store glede har vi nå både stikkelsbær- og bringebærbusker som flere av våre minste har forsynt seg godt av gjennom hele sesongen 🙂

I samråd med gartner har vi også plantet bievennlige stauder i det ene bedet, og til våren vil det komme tomat- og squashplanter i det andre. Også dette er gjort i samråd med gartner da de både er dekorative og nytteplanter, samt varierer fint blant rosene som dekker resten av veggen mot Hammerstads gate.

Vi leser jevnlig om borettslag som legger opp til små parseller med bruksplanter, nå senest på Enerhaugen der borettslaget viser til kortreist mat, sosial møteplass, positiv aktivitet og bidrag til miljøet som motivasjonsfaktorer.

Det samme gjelder for oss i hagegruppen 🙂 Hvis flere vil være med å plante litt så finnes mer informasjon og kontaktinformasjon her.