Sporvogner på høy

Tirsdag 6. oktober feiret Sporveien sin egen 140-årsdag med både fanter og fiff. Klokken ble skrudd tilbake til 1875, og den den gang nye Hestesporvogn nr. 6 skulle igjen kjøre fra Homansbyen til Stortorvet.

Før den begynte på den gamle, faste ruten fikk imidlertid vi på Solvang en forhåndsvisning, fordi ferden selvsagt startet rett over veien for oss på vårt lokale Sporveismuseum Vognhall 5.

Det var artig for både unge og gamle å se hasten traske forbi, og fint i grunnen at vi slipper hauger med hestemøkk mellom sporene i dag 🙂 Vår fotograf Stine kunne også avsløre at gass og brems ikke var like enkelt i gamle dager… (artikkelen fortsetter under videoen)

Byrådet melder forøvrig at det skal bli mer å gjøre i museet fremover: «Vi håper dagens trikker også snart kan bli å finne på museet, når 87 nye ruller ut innen 2020», sa miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) til forsamlingen på Stortorvet ihht Aftenposten. Les mer i Aftenposten Osloby sin artikkel.