Rusken-app mot søppel og tagging i nærområdet!

Rusken har lansert en enkel og fin gratis app der du tar bilde av søppel eller tagging i nærområdet med smarttelefon og sender det inn med ett eneste virtuelt knappetrykk.

Styret testet app’en på Android (finnes også på iOS) på søndag og meldte inn et forlatt bilbatteri i enden av Trudvangveien. Mandag morgen var det fjernet 🙂 Tjenesten er anonym i forstand at den ikke krever brukernavn og innlogging, selv om den sikkert registrerer IMEI (serienummer på mobilen), slik at det ikke skal medføre noe oppfølgingsansvar. Det er ren informasjon til kommunens ryddetjenester med andre ord.

terning-fem-50x50Vi gir Rusken-app’en terningkast 5 og nøler ikke med å anbefale den for å gi et lite men viktig bidrag til et (enda) triveligere lokalmiljø. Manglende arkiv over innmeldte saker, og endog et uutnyttet konkurransepotensial gjør at vi holder igjen på 6’ern.

Les mer om app’en og last den ned via kommunens egen side.