Solvang, California!

solvang-350x150På en jobbreise for noen år siden kjørte jeg nedover Highway 1 i California på vei fra San Francisco til Los Angeles. Litt vått og grått var det, men en enorm V8er under panseret og landskapet rundt gjorde reisen til et eventyr.

Etter påtrykk fra en kollega tok jeg en avstikker nær Santa Barbara og befant meg plutselig i et lite stykke kitsch-Danmark: Solvang, California. Er det noen andre her som har vært der?

Byen Solvang ble grunnlagt i 1911 av en gruppe danske settlere, og har tatt opp i seg mye av det ur-danske, støpt i amerikanske overdrivelser. En fascinerende reise.

Foto: wlashbrook (wiki commons)
Foto: wlashbrook (wiki commons)

Midt i denne lille «danske» byen ligger selvfølgelig Solvang Park., en liten by-park som vi deler navn med. Kanskje litt lokal-nerdete og unaturlig å ha øverst på lista når du først har reist helt til California, men verdt turen om du likevel er i området. Hvem vet, kanskje vi kan bli «vennskapsparker» om noen år? 🙂

Artig nok forvirrer tydeligvis navnet på fellesskapet vårt en del amerikanere som klikker seg inn (se forøvrig English). Fra statistikken er det nest-flest amerikanske adresser som tikker innom, med Danmark noen plasser bak.