Hva skal man si?

soppel-3920x2204Ja, hva skal man si?  Sånn ser det ut akkurat nå utenfor søppelhuset i Kirkeveien/ Trudvangveien: så overfylt at søpla renner over i papircontaineren, en container så overfylt at renovasjonsarbeiderne gir opp og bare får med seg halvparten, maling, sement og avispapir fra oppussing i sorte søppelsekker slengt i en haug utenfor skuret sammen med noen stigtrinn i metall….

Eller – sånn så det ut inntil akkurat nå da min pensjonerte nabo – Bache – forbarmet seg over det. Men det er ikke hans ansvar å rydde søppelet, eller mitt. Det er ditt eget.

Er det dine søppelsekker med oppussingsrester, så står de nå innenfor porten – vennligst bli kvitt dem på en annen måte enn å forsøple fellesarealene våre. Renovasjonsetaten tar ikke med søppel i sorte sekker, kun kildesorteringsposer og vanlige handleposer fra matbutikken som er lagt i containerne. Etaten står også fritt til å ikke hente noe søppel hvis de finner feilsortert søppel i containeren, så legg bare de riktige posene med matavfall, plast og restavfall der.

Når du ser at det er overfylt i søppelskuret så skal du ikke klemme inn en siste pose. Du tar den med deg og finner et annet skur med plass. Er det umulig så prioriterer du matavfallet og venter med plastavfallet til det er tømt.

Solvang Park betaler i dag for maksimalt antall tømminger per uke (mandag, onsdag og fredag) av fire store 660-liters søppelcontainere – i tillegg til ukentlig tømming av 8 papircontainere som er gratis. Det tilsvarer 90 liter med søppel og 60 liter med papiravfall per leilighet per uke, og koster oss allerede rundt 140.000 kroner i året. Vi vil nødig betale mer, verken i form av penger eller rotter.

Merker du at det ikke blir tømt en dag så gi beskjed så tidlig som mulig neste dag til renovasjonsetaten eller til styret.

Observerer du noen som kaster søppel på en ureglementert måte så si fra til dem som gjør det, eller gi beskjed om hvem/ hva/ hvor til styret slik at vi kan gjøre det.